Jocurile Minții este creat special pentru a transforma conceptele psihologice complexe în instrumente simple, practice și accesibile, concepute să fie integrate cu ușurință în viața ta de zi cu zi.
Concept creat de Psih. Dr. Raluca Anton, Jocurile Minții adună la un loc psihologi, psihoterapeuți și consilieri specializați care au colaborat pentru a crea exerciții, seturi de carduri ce pornesc conversații, atât cu sine, cât și cu cei apropiați, dar și caiete de lucru dedicate celor care vor să exploreze introspecția într-un mod aplicat, nu doar teoretic.
Pentru că știm cât de importantă este psihologia practică în momentele în care ai nevoie de claritate, în conversațiile care necesită profunzime și în întrebările care îți aduc perspective noi asupra propriei persoane și a celor din jur.
Exerciții psihologice clare și ușor de pus în practică
La Jocurile Minții, credem că fiecare călătorie interioară începe cu o întrebare. Te invităm să explorezi produsele noastre și să alegi ceea ce rezonează cel mai bine cu tine.
Raluca Anton este doctor în psihologie, autor, psihoterapeut principal, supervizor în psihoterapii cognitiv-comportamentale, terapeut și formator relațional cu o formare internațională. Prin proiectele pe care le-a susținut și curatoriat de-a lungul anilor, Raluca a promovat psihologia validată științific în rândul publicului larg. Pe lângă articolele științifice publicate în reviste de specialitate, scrie pentru numeroase publicații și a lansat două cărți „Terapie 1 la 1 cu sinele tău” și „Povestea ta are sens” ambele au devenit bestseller. Raluca Anton are o experiență de peste 15 ani în lucrul cu oamenii, fie că e vorba despre procesul de psihoterapie, de consiliere, de coaching, de training.
Oana este psiholog și psihoterapeut cu formare în psihoterapie cognitiv-comportamentală și urmează în prezent o formare internațională în terapie relațională IMAGO, specializarea fiind pe terapia de cuplu. Oana a studiat Psihologie, la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, U.B.B., urmată de masterat și doctorat în domeniu. Oana lucrează de 10 ani în practica sa privată, unde munca ei este fundamentată științific, fiind pasionată de a aduce știința mai aproape de oameni. Oana crede cu tărie că relațiile sunt extrem de importante pentru starea noastră de bine și că suferința din relații ne destabilizează pe toate planurile. În activitatea sa, lucrează în principal cu cupluri, dar și în terapie individuală.
Mădălina Bogdan (Guluță) este psihoterapeut cu formare în terapia cognitiv-comportamentală și psiholog clinician. A studiat psihologia la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, în cadrul Universității Babeș- Bolyai, din Cluj-Napoca, urmată de masteratul de Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică și Psihoterapie. Mădălina este un „om al oamenilor”, dorind să intre în lumea psihologiei din drag pentru oameni și mintea noastră. Ea găsește fascinant faptul că ceea ce gândim ne influențează comportamentul și emoțiile. Știe și faptul că uneori, pierduți prin gândurile noastre, avem nevoie de un ghid. Iar rolul de psihoterapeut pentru ea se transformă exact în asta: ghid turistic pe străzile minții tale. Dragostea pentru binele comun este o valoare. Recent a descoperit și pasiunea de a lucra ca psihoterapeut în cadrul grupurilor de terapie. Munca ei are ca focus psihologia pozitivă, pe care îi place să o împărtășească atât cu adolescenții, adulții tineri sau cei seniori, cu care lucrează.
Vlad Guluță a absolvit Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, iar mai departe a finalizat studiile în cadrul programului masteral Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică și Psihoterapie la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca. Pe parcursul anilor de studiu s-a implicat în diverse proiecte de voluntariat. Vlad este o persoană carismatică, blândă și empatică care reușește mereu să îți capteze atenția în cadrul activităților desfășurate. A dezvoltat și coordonat activități de integrare în mediul universitar cu studenții, a susținut workshop-uri și a făcut consiliere vocațională. A implementat proiecte cu activități de dezvoltare emoțională în Africa, precum alte proiecte care presupuneau screening clinic și consiliere pentru taberele de refugiați. Vlad susține evenimente de psiho-educație către publicul larg pe diverse teme, în special adicții, violență și orientare în carieră.
Bianca Siceanu este, întâi de toate, unul dintre cei mai blânzi oameni. Cu o răbdare care pare infinită și cu multă grijă față de ce spune și cum spune. Drumul ei către oameni a început acum suficient de mulți ani prin absolvirea unui master în comunicare la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul UBB Cluj-Napoca, continuând apoi pe alte cărări care au dus-o spre rolul de educator, unde a avut atât de mult acces la copii și familiile lor și unde joaca, poveștile și conexiunea erau instrumentele prin care ajungea să îi învețe pe cei mici concepte despre ei, despre ceilalți și despre lume. Apoi, în mod atât de firesc, a ajuns pe calea Psihologiei, absolvind Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației de la Universitatea Babeș-Bolyai, Masteratul de Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică și Psihoterapie, are o formare de lungă durată în Psihoterapia Familiei în cadrul Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie din România și o alta în Psihoterapie Transgenerațională din cadrul International Center of Psychogenealogy. Toți acești pași pe care i-a făcut de-a lungul parcursului ei profesional au pregătit-o nu doar pentru munca pe care o desfășoară în cabinet cu atât de multă blândețe și grijă față de cei care îi trec pragul, ci și pentru a construi astfel de materiale dedicate publicului larg, familiilor și persoanelor care își doresc să descopere mai multe despre poveștile lor de viață, despre originile lor sau despre cum se cresc generații sănătoase.
Maria Zangăr este psihoterapeut de familie și cuplu, lucrând de mulți ani în psihoterapie individuală. Maria, omul – un pendul care oscilează între nevoia de a sprijini oamenii și capcana de a sacrifica prea mult. Este un om care încearcă să găsească constant echilibrul între „a fi” și rolurile diverse din viața sa. Este soție și mamă, străduindu-se să fie prezentă și implicată. Maria, profesionistul – mereu în căutare de formări care să o sprijine atât pe ea, cât și pe cei cu care interacționează. Urmărește să elimine ceața vieții și să aducă mai aproape sentimentul de a fi „așezat în sine”, împăcat cu propria persoană. A căutat mereu sensul lucrurilor, inclusiv din dorința de a-l construi împreună cu ceilalți. Crede în resursele și atuurile oamenilor, ajutându-i să își oglindească valoarea personală – rotița care pune în mișcare mecanismul schimbării. Punctul ei de pornire a fost voluntariatul, iar pasul următor, formarea ca terapeut de familie și cuplu, o modalitate de a integra cunoștințele acumulate în cei opt ani de studiu.